27 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

HAKKARİ'DE SPORA İLGİ ARTTI

Hakkari'de spora ilgi arttı

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezleri bünyesinde 10 değişik dalda açılan kurslara çocukların çok yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

21 Temmuz 2011 Perşembe 14:02

Açılan kurslara katılan öğrenciler, boş zamanlarını spor yaparak geçirmenin sevincini yaşıyor. Özellikle badminton sporuna büyük ilgi gösteren öğrenciler, Badminton İl Temsilcisi ve Antrenörü Metin Suvağcı nezaretinde, raket tutuşu, servis vuruşları, top sektirme, temel teknik vuruşlarını öğrenmeye çalışıyor. Çocuklar, bu sporu yaparken de çok eğlendiklerini söylüyorlar.

Kursla ilgili Hakkarihabertv.com muhabirine bilgi veren Badminton İl Temsilcisi Metin Suvağcı, okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilere yönelik İl Spor Merkezleri bünyesinde badminton, basketbol, voleybol, güreş, satranç, eskrim, kayak, atletizm, futbol ve masa tenisi spor dallarında kurslar açıldığını belirten Suvağcı, bu kurslara toplam 300 öğrencinin katıldığını belirterek ''Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklar spora büyük ilgi gösteriyor.

Değişik dallarda açılan kurslarına katılan öğrenciler bir taraftan seçtiği spor dalının nasıl oynandığını öğreniyor, diğer taraftan ise boş zamanını spor yaparak geçiriyor. Badminton sporuna 62 öğrenci katılıyor. Öğrencilerime badmintonun sporunun nasıl oynandığı yönünde eğitimler veriyorum. Spor dallarında katılan ve başarılı olan öğrencilere lisans çıkararak kulüplere ve okul takımlarına kazandırıyoruz. 29 Haziran tarihinde açılan kurslar 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı başlayana kadar devam edecektir'' dedi. Haber: Çetin Alpsar

spor-1.20110721140640.jpg

spor-2.20110721140654.jpg
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.