22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

HAKKARİ'DEN İRAN'A TEPKİ

HAKKARİ'DEN İRAN'A TEPKİ

İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Yüksekova ilçesi Esendere Beldesi Sarıyıldız köyüne İran topçu birlikleri tarafından atılan havan toplarının Ankara'nın Çankaya'sına ve parlamentosuna

11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:46

 Bugün öğle saatlerinde İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Korkmaz, İl Genel Meclis üyesi Özçelik Yıldız, Hakkari Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran'ı makamında ziyaret ederek, İran topçu birliklerinin Saryıldız köyüne yaptıkları bombalamalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Valilik çıkışı basın mensuplarına açıklamada bulunan Korkmaz, bugün saat 10 ile 12 arasında Yüksekova ilçesi Saryıldız köyünün iki defa bombalandığını belirtti.

HAKKARİ İL GENEL MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI AHMET KORKMAZ: “ YÜKSEKOVA'NIN BİR KÖYÜNE ATILAN BOMBALAR ANKARA'NIN ÇANKAYA'SINA ATILMIŞ OLARAK KABUL EDİYORUZ”

 

 Korkmaz,”İran topçu birlikleri tarafından Yüksekova ilçesi Esendere mevkii ve Sarıyıldız köyüne topu atışı yapılmıştır. Bu havan atışları sırasında bildiğimiz kaderiyle can ve mal kaybı yok. Ancak panik içerisine giren köy halkı panik içinde köylerini terk ettiğine dair duyumlar aldık. Hakkari Valisi il dışında olduğu için Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran ile görüştük. Vali yardımcısının ise bize verdiği bilgi şudur.Yüksekova kaymakamı ile İran yetkilileri arasında bazı görüşmeler yapılmaktadır. Fakat bu görüşmelerin net olarak sonucu alınmış değildir. Görüşmeler devam edilmektedir. Görüşmeler sonucunda bir açıklamanın yapılacağı konusunda bilgi verdi. Vali yardımcısı şunu da ilave ederek İran  devletinin almış olduğu karar sonucunda kapsamlı bir operasyonun yapılacağını belirtmişlerdir. Bu demektir ki devletimizin de bu konuda bilgi sahibi olduğu ortaya çıkmaktadır. Hakkari ve Yüksekova ya atılan bir bombanın Ankara Çankaya'sını Ankara'nın parlamentosuna altmış bir bomba niteliğinde ve eş değerinde olduğunu değerlendiriyoruz.  Çünkü eğer vatan bir bütün olarak değerlendiriliyorsa atılan bir bomba dolayısıyla Türkiye'nin başkentine atılmış bir bomba olarak değerlendiriyoruz ve bunu kınıyoruz. Hakkari il genel meclisi olarak da bunu şiddetle kınıyoruz daha önce de bu tür bombalamaların köylerde olduğunu ancak hiç kimsenin üstlenmediğini de kamuoyunda biliyoruz. Bu konuda Ankara'da başta Çankaya olmak üzere parlamentonun ve hükümetin duyarlılığını bekliyoruz. Biz bu olayın takipçisi olacağız. Halkımıza yönelik bu tür şiddet olaylarını politikaları red ettiğimizi bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. NECMİ ERTUŞ (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.