27 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

HAKKARİ'YE GELEN CERRAH 6 AYDA 805 AMELİYAT YAPTI

Hakkari'ye gelen cerrah 6 ayda 805 ameliyat yaptı

Hakkari Devlet Hastanesi'ne 'Mecburi Hizmet Yasası' kapsamında 6 ay önce atanan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Biri'nin, 6 ayda 805 ameliyat yaptığı belirtildi.

02 Aralık 2011 Cuma 15:16

Op. Dr. İsmail Biri'nin ilde daha önce yapılmayan kolon kanseri, safra kesesi tümörü, guatr, karaciğer gibi ameliyatların da aralarında bulunduğu tam 805 ameliyata girdiği bildirildi. Yaptığı birbirinden başarılı ameliyatlarla hastalar arasında 'fedekar doktor' olarak ismini duyuran Op. Dr. İsmail Biri, Hakkari'de olmaktan memnun olduğunu belirterek tüm meslektaşlarına Hakkari'ye gelip görev yapmaları çağrısında bulundu.

doktor-1.jpg

Op. Dr. İsmail Biri, "Ameliyat yaptığım hasta 10 gün genel cerrahi servisinde tedavi olduktan sonra taburcu ediliyor. Burada ilk kez karaciğer ameliyatları yapıldı. Hakkari genelinde en çok rastlanan guatr hastalığında birçok başarılı ameliyat yaptık. Buradaki yöre halkını çok sevdim.

Onlar da aynı şekilde bizi sevdi. Ben aslen Malatyalıyım. 2002 yılında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde uzmanlık eğitimimi tamamladıktan sonra Hakkari'ye atandım. Hakkari'de çalıştığım 6 aylık süreç içerisinde değişik dallardan 805 ameliyat yaptım. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Hakkari Valisi başta olmak üzere Hakkari İl Sağlık Müdürüne teşekkür ediyorum. Hastanemiz çok güzel. Buraya sıcak bakmayan doktorların da gelip burada gönül rahatlığıyla görev yapmalarını istiyorum" dedi.

doktor-2.jpg

normal.20111202152034.jpg
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.