08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HASTANESİ ÇEVRESİNDE PARK SORUNU

HASTANESİ ÇEVRESİNDE PARK SORUNU

Devlet Hastanesi özel güvenlik elemanlarının tüm uyarılarına rağmen hastanenin önüne yapılan uygunsuz parklar acil hastaları zor durumda bırakıyor.

04 Kasım 2009 Çarşamba 15:40

Devlet Hastanesi Acil Servis ile Doğum Servisi giriş bölümleri önünde park edelin araçlar ağır hasta taşıyan ambulansların girişini engelliyor. Hastaların ambulansla indirileceği önemli noktalara araçlarını park edenlerin çoğunluğunun hastanede çalışanların olması tepkilere neden oldu. Hastanedeki özel güvenlik elemanların uyarılarını dikkate almayan araç sahipleri yüzünden ambulans sürücülerinin de zor anlar yaşadığı belirtildi.
Hastane önünde yaşadıklarını anlatan Rıfat Ertuş isimli vatandaş ise, gördüklerine inanamadığını belirtti. Ertuş, "Bugün ablam doğum hastası idi. 112 Acil Servisi arayarak ambulans talebinde bulunduk. Ambulans hemen geldi ve hastaneye doğru hareket ettik. Hastanenin önüne geldiğimizde ise ambulansın duracağı noktada başka araçlar vardı. Ambulans hastane kapısından 30 metre uzaklıkta kaldı. Araç sahipleri bulunamadığı içinde hasta ambulansta acılar içinde kıvranıyordu. Başka çaremiz olmadığımız için ambulanstaki hemşire ve sürücüsü ile birlikte doğum hastasını sedye ile araçların arasında hastaneye doğru taşıdık. Ambulansların geleceği alanı kapatan ise yine hastanede çalışan personellerin olduğunu öğrendik. Güvenlikçiler defalarca araç sahiplerini uyarmalarına rağmen hep kendi bildiklerini yaptıklarını söylediler. Hastane personeli de böyle yaparsa, dışardan gelen ne yapsın. Hastane yetkililerinin düzensiz araç parkına bir çare bulması gerekir. Orada hastam sedyede düşseydi veya ambulansta hayatına kaybetseydi. Yolu kapatan araç sahiplerinden davacı olacaktık" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.