21 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

HAVAİ FİŞEK ATANLARA PARA CEZASI

Havai fişek atanlara para cezası

Hakkari'deki düğün törenlerinde havai fişek atanlara valilik onayı ile 155 TL para cezası kesildiği bildirildi.

02 Kasım 2011 Çarşamba 14:57

Haber: Feyzullah Taş- Yaklaşık bir hafta önce şehrin değişik mahallelerinde yapılan düğün törenlerinde havai fişek atan birçok düğün sahibi, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Şahıslara valilik onayı ile 155 TL para cezası kesildi.

Hakkarihabertv.com muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Muammer Türker ise, havai fişek atanlara para cezası verilip tahsil edildiği haberinin doğru olduğunu belirterek, "Bu bizim yeni uyguladığımız bir karar değildir. Bu karar Türkiye geneli için geçerlidir. Atılması tehlikeli olduğu için havai fişek satanların veya atanların belgesi olması gerekir. Belge olmadan ne satılabilir ne de atılabilir. Bu konuda daha önce düğün sahiplerine uyarılarda bulunmuştuk. Uyarılara aldırış etmeyenlere 155 TL para cezası kesilmiştir" dedi.

Düğün sahipleri ise duruma tepki göstererek Türkiye'nin her yerinde havai fişek atıldığını ancak cezanın sadece Hakkari'ye kesildiğini savundu.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.