08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

Hakkari nin Şemdinli ilçesinde uygulanan sosyal destek projesi kapsamında sağlanan Simental ırkı ineklerin ilk bölümü çiftçilere dağıtıldı.

07 Mart 2009 Cumartesi 12:44

Şemdinli İlçe Tarım Müdürlüğü desteği ile 2005 yılında Korgan köyünde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından uygulanan kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında 50 aileye 2 şer Simental inek çalışmasının ilk bölümü gerçekleştirildi. İlk etapta temin edilen 68 inek, Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen in de katıldığı bir törenle sahiplerine teslim edilirken, ikinci etap ise 32 ineğin ileriki tarihlerde sahiplerine dağıtılacağı belirtildi.


Proje kapsamında Korgan köyünde kooperatif hizmet binası ve süt toplama merkezi yaptırıldığı belirtildi. Bu merkezlerde toplanan sütlerin Yüksekova ilçesinde bulunan süt işleme merkezlerine ve mandıralara verilip değerlendirileceği bildirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, bir kooperatife damızlık Simental türü gebe düveni ineklerin getirilmesinin Şemdinli ilçesinde bir ilk olduğunu belirtti.


Kooperatif Başkan vekili Sami Töre ise böyle bir kooperatifin açılmasının yörede büyükbaş hayvancılığın canlanması ve yaygınlaşmasında büyük rol oynayacağını belirtti. Böyle bir kooperatifin açılmasına geç bile kalındığını ifade eden Töre, proje kapsamında bugüne kadar ahır yapımı, işletme binası ve makine ekipman alımı için 200 bin TL, işletme sermayesi ve hayvan alımı için 438 bin 500 TL kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kullanıldığını söyledi.

AVDİ TEKİN (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.