22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

HIRSIZLAR KARANLIKTA BIRAKTI.

HIRSIZLAR KARANLIKTA BIRAKTI.

Yüksekova ilçesinde köylerin elektrik ihtiyacını karşılayan enerji kesici ölçüm kabinindeki malzemelerinin çalınması üzerine 15 köy ve 14 mezra Karanlıkta bırakıldı.

09 Ocak 2010 Cumartesi 16:25

Hakkari nin Yüksekova ilçesinde Tedaş İlçe Müessesesi Müdürlüğü ne ait, köylerin elektrik ihtiyacını karşılayan enerji kesici ölçüm kabinindeki malzemelerinin çalınması üzerine 15 köy ile bu köylere bağlı 14 mezraya elektrik verilemediği belirtildi.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Tedaş İl Müessesesi Müdürlüğü Sistem İşletme Müdür Vekili Mehmet Zerek, önceki gün Van ın Başkale ilçesinde enerji iletim hatlarına iletken çekimi çalışması yapılması nedeniyle il genelinde uygulanan elektrik kesintisini fırsat bilen kimliği belirsiz kişi veya kişilerin Yüksekova ilçesindeki Kamışlı köyü yolunda üzerinde bulunan enerji kesici ölçüm kabinindeki, kabin besleme baraları ile kabin giriş çıkış XLPE kablolarının çalındığını söyledi. Kabindeki elektrik malzemelerinin çalınması üzerine ilçeye bağlı 15 köy ve bu köylere bağlı 14 mezranın karanlıkta kaldığını belirten Zerek, "Çalınan malzemeler 15 bin TL değerindedir. Hırsız veya hırsızların bulunması için durumu emniyet güçlerine bildirdik. 2 gündür karanlıkta kalan köy ve mezralara yeniden enerji verilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün akşam saatlerine kadar köy ve mezralara enerji vermeyi hedefliyoruz" dedi.

FEYZULLAH AKSU ÖZEL HABER

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.