18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

HÜKÜM GİYEN EMEKLİ GENERALLERE AF

Hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af.

17 Mayıs 2024 Cuma 09:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası hükümlüsü eski generaller Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Aydan Erol'un da aralarında bulunduğu 14 hükümlünün kalan cezaları sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

28 Şubat Davası'nda yargılanan hasta ve ileri yaştaki tutuklu komutanların cezaları, Cumhurbaşkanı kararıyla affedildi. Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, sanıkların kalan cezaları sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

14 GENERALİN HAPİS CEZASI KALDIRILDI

Karara göre, kalan cezaları kaldırılan isimler Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir, Haci Sülük, Aliefter Aslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz, Çetin Doğan ve Aydan Erol oldu.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.