08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

İÇME SUYU SIKINTISI GİDERİLİYOR

İÇME SUYU SIKINTISI GİDERİLİYOR

Hakkari nin Mezran mahallesinde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

12 Ağustos 2009 Çarşamba 11:04

 Yaklaşık bir hafta önce içme suyu sıkıntısı çeken mahalle sakinleri, ellerine aldıkları bidonlarla evlerinden 50 metre mesafede bulunan Sülük Gölet ine giderek, içme suyu ihtiyaçlarını sağlıksız olan bu gölette karşılayama çalışmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Hakkari Belediye Başkanlığı İçme Suyu Müdürlüğü, sıkıntının giderilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü belirtti. Belediye İçme Suyu   Müdürü Mehmet Kızılkaya,"Merzan Mahallesi Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan 136 metre derinliğindeki sondaj dalgıç pompası yanmıştı. Ekiplerimiz il dışında gelen firma yetkilileri ile birlikte 135 metre derinliğindeki pompayı çıkartarak yerine  yenisini takma çalışmaları başlattı. Bu koyuda saniyede 5 litre su gelmektedir. Arızanın tamamen giderilmesi halinde su alamayan okul ve bazı mahallelerin su sıkıntısı ortadan kalkacaktır. Sorunun giderilmesi için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir" dedi.(Hakkarihabert.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.