08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ

İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ

Hakkari deki çocuklar, yeterli park ve oyun alanları olmadığı için şehrin en temiz ve düzenli bahçesi olan valilik binası önünü mesken tutmak zorunda kaldılar.

24 Temmuz 2009 Cuma 12:20

YETERLİ PARK VE OYUN ALANI BULAMAYAN ÇOCUKLAR:
"DEFALARCA AZAR İŞİTMEMİZİ RAĞMEN YİNE DE VALİLİK BAHÇESİNE GELİYORUZ"

 "ŞEHRİN EN TEMİZ VE MÜSAİT YERİ BİZLER İÇİN VALİLİK BAHÇESİDİR"
- "YETKİLİLER OYUN ALANLARI YAPARAK BİZLERİ BU SIKINTIDAN KURTARSINLAR"

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari deki çocuklar, yeterli park ve oyun alanları olmadığı için şehrin en temiz ve düzenli bahçesi olan valilik binası önünü mesken tutmak zorunda kaldılar.
Çocuklar, eğlenmek veya bisiklet sürmek için tüm günlerini ya trafiğin yoğun olduğu caddelerde veya toz toprak içindeki mahallelerde geçirmek zorunda kalıyorlar. Yaz tatiline girmelerine rağmen ekonomik nedenlerden dolayı tatile gidemedikleri gibi aile bütçelerine katkıda bulunacakları iş de yapamayan yüzlerce çocuk cadde ve sokakları mesken tutmak zorunda kaldı. Karo taşları ile döşenmiş ve tertemiz Hakkari Valiliği bahçesini fırsat bulan bazı çocuklar, günlerini burada bisiklet sürerek geçiriyorlar. Valilik görevlileri tarafından defalarca uyarılmalarına rağmen bazen mesai içinde, bazen de mesai dışı saatlerde burada bisiklet sürmenin sevincini yaşayan çocuklar, oynayacak alanlar olmadığı için valilik bahçesine gelmek zorunda kaldıklarını söylediler.

ÇOCUKLAR "BİZ İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Ahmet, Rıdvan, Salih ve Mehmet isimli çocuklar, valilik ve belediye başkanlığı yetkililerine seslenerek insan gibi yaşamak istediklerini belirttiler. Çocuklar,"Türkiye nin en ücra köşesinde olabiliriz. Ancak bu yüzden bizim oyun alanlarımızın kısıtlamaması gerekir. Bizlerin oynayacağı parklar veya bisiklet sürebileceğimiz alanlar yok, varsa bize yerini göstersinler. Cadde ve sokaklarda günümüzü geçiriyoruz. Bizler de batıdaki çocuklar gibi parklar ve oyun alanlarında oynamak istiyoruz. Bizi Okuyun adam olun diyorlar. Biz okuyoruz. Ancak okul sonrası stres atabileceğimiz alanlar nerdedir. Şehrin en temiz ve müsait yeri bizler için valilik bahçesidir. Buraya gelip bisikletle tur atıyoruz. Ama defalarca azar işitmemize rağmen yine geliyoruz. Yetkililer oyun alanları yaparak bizleri bu sıkıntıdan kurtarsınlar" şeklinde konuştular

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.