08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

İSTANBUL BU HALE GELDİ

İSTANBUL BU HALE GELDİ

Geceyarısı başlayan şiddetli yağış nedeniyle yollar nehre; semtler göle döndü; sürücüler ve yolcular araçları üzerinde kurtarılmayı bekliyor. Resmi olmayan bilgilere göre 23 kişi hayatını kaybetti.

09 Eylül 2009 Çarşamba 16:36

İstanbul Valisi Muammer Güler sabah başlayan aşırı sağanak yağıştan sonra meydana gelen sellerde, Başakşehir, Halkalı ve Küçükçekmece de 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini  8 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

İSTOÇ yanyolda bulunan bir TIR garajındaki araçlar, sele kapılarak havalimanına gidiş yolunu tamamen kapadı. Göl haline gelen yolda, bazı hususi araçlar da sele kapıldı.

- İkitelli TIR garajında araçlarında uyuyan TIR şoförlerinden 6 kişinin boğularak öldü, 50 kişi yaralı olarak kurtarıldı.  6 kişinin de cesedine ulaşıldı.

- İkitelli-Halkalı sapağında, tekstil atölyesi çalışanlarını taşıyan bir minibüs, sel suları arasında mahsur kaldı. Servis minibüsü yolcusu 10 kadın, araçtan inmeye çalışırken sel sularına kapıldı.

Sel sularına kapılan kadınlardan 3 ü ekiplerce kurtarıldı, diğerleri sele kapılarak kayboldu. Daha sonra 7 kadının cesedine ulaşıldı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı.

- Halkalı da bir başka tekstil firmasında 2 kişinin cesedine ulaşılırken, İkitelli köprü altında 2 kişinin cesedi itfaiye ekiplerince sudan çıkarıldı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor...
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.