22 Kasım 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara9°C

İYİ PARTİ

H. Aziz Hatipoğlu

07 Kasım 2017 Salı 11:54

Türk siyasi hayatına 87. parti olarak yeni bir parti katıldı; İyi Parti. Logosu Güneş ve ondan etrafa dağılan sekiz siyah çizgi ile Osmanlı Kayı boyunun simgelendiği harflerden oluşan bu partinin amblemi ve 200 kişilik kurucular kurulu Türkiye gündemindeki yerini aldı.

Şimdiye kadar kurulmuş bulunan siyasi partilerden kaçı iktidara geldi ve kaçı bu halkın beğenisini ve teveccühlerine mazhar oldu. Bu parti ile birlikte 90 yıllık cumhuriyet rejiminde 87 parti boy gösterdi. Anlayacağınız her yıl bir parti kurulmuş ve Türk siyasi hayatına girmiş gibi oluyor.

Peki, bugün sokağa çıkıp önümüze gelen sade vatandaşlara sorarsak acaba kaçı bu kurulmuş bulunan 87 partiden kaçının ismini sıralayabilecek!

Bir nevi Türkiye siyasi partiler mezarlığı durumunda değil mi?

Hala hazırda mevcut partilerin kaçı halka inmiş ve halk tarafından benimsenmekte ve bilinmekte.

Tabela partileri dışında yaptıkları bir iş ve eylem, icraat var mı?

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda yer alan ve 1980 Askeri darbesi ile kapatılan ve daha sonra yineaynı isim altında siyasi faaliyetlerine devam eden CHP bugün Cumhuriyetin partisiyiz adı altında kendisini lanse etmektedir. 

Ya diğerleri?

Demokrat Parti, Adalet Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Demokratik Parti, Milli Selamet Partisi, Fazilet Partisi, Refah Partisi, HADEP, ANAP, Doğru Yol Partisi, HEP, DEP, TİP, Genç Parti ve bunun gibi onlarca parti şimdi nerede?

Ki bunların bir kısmı Anayasa Mahkemesince kapatılmış ve siyasi hayatları sonlandırılmıştır.

Ve bunlar içinde Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi tek başlarına iktidarlara gelip bir iki dönem Türkiye’yi yönetmişlerdi.

Bugünkü Türkiye’nin kalkınmasının lokomotifini bu iktidarlar oluşturmuş ve 2001 yılında kurularak 2002’de iktidara gelen Ak Parti iktidarı on beş yıldır iktidarı hiçbir partiye bırakmayarak yapılan tüm seçimleri kazanarak hem mahalli seçimlerde ve hem de genel seçimlerde bir ilke imza atmıştır.

Ya CHP?

1946 yılına kadar tek parti olarak iktidarda olmasına rağmen çok partili hayata girilmesiyle iktidar olma şansını yakalayamamış, en son 1974 yılında merhum Ecevit tarafından birinci parti durumuna getirilmişse bile (214 milletvekili) iktidar olamamış bilahare Merhum Erbakan’ın Milli Selamet Partisiyle koalisyon kurmuş ve daha sonraları da Adalet Partisinden birçok milletvekillerini şaibeli bir şekilde partilerinden istifa ettirerek ve bakanlık verilmek suretiyle iktidar olabilmiştir. Ve o gün bu gündür iktidar olamamıştır.

MHP ise yavru muhalefetten öte bir misyon üstlenememiş ve yeni kurulan İYİ Parti bu partiden ihraç edilen Meral Akşener, Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Koray Aydın ve arkadaşlarınca geçen ayın 25’inde kurulmuştur.

Öncelikli hedeflerinin ve sloganının İyi Parti Türkiye’ye İyi gelecek söylemi üzerinde kurgulanan ve merkez sağda yer aldığı belirlenen bu partide 50 kadın ve 150 erkek olmak üzere toplam 200 kurucusuyla Türkiye’de ilk defa bir partide bu sayıda bir kurucular listesinin sunulduğu parti olma özelliğini de alıyor. 

Her konuda bir sözünün bulunduğu ve açıklandığı İYİ Partide başkan koltuğuna oturan Meral Akşener’in Türkiye’de Kürt sorunu hakkında tek laf etmemesi dikkat çekici. Tansu Çiller Hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Meral Akşener’in Doğu ve Güneydoğuda yaptıkları halen hafızalarda yerini korumakta.

Meral Akşener’in tek başına iktidara gelmek ile yetinmeyeceği ve mutlak cumhurbaşkanı olmak istediğini de vurgulamakta.

Onlar bunları söyleyedursun bakalım Türkiye halkı ne diyecek?

Son söz onların değil mi?

İyi demekle bir şey iyi olmuyor.

Bakalım halk “İYİ” diyecek mi?

İşte bütün mesele!

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.