22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Hazreti Muhammet'in göğe yükseldiğine inanılan bu gece, Miraç Kandili olarak kutlanacak.

19 Temmuz 2009 Pazar 20:05

Bu Videoyu izlemeden geçmeyin

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, yayımladığı mesajda, bu gece kutlanacak Miraç Kandili nin, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olduğunu belirterek, İsra ve Miraç ın pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındırdığını ifade etti.

İsra ve Miraç ın, Yüce Allah ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa ya yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu, yükselişi ve huzura kabul edilişi ifade ettiğini vurgulayan Bardakoğlu, mesajında şunları kaydetti:

İsra suresinin ilk ayetinde bu kutlu yolculuğun ilk aşaması şöyle dile getirilmektedir, Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed i) bir gece Mescid-i Haram dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa ya götüren Allah ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir

İlahi kudretin bir tezahürü olduğu kadar, Peygamberimiz Hz. Muhammed in mazhar olduğu ilahi bir lütuf da olan İsra ve Miraç mucizesi, aslında belirli aşamaları kat eden insanın, Yüce Yaratan ın destek ve lütfu dahilinde, akıl ve idrake sığmayacak derecede nice mesafelere ulaşabileceğini de göstermektedir. Miraç hadisesi bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber verir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah a bağlılık ve boyun eğmekten geçer. (Hakkarihabertv) Feyzullah Taş

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.