08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

KARADENİZLİLER HAKKARİ DAĞLARINDA

KARADENİZLİLER HAKKARİ DAĞLARINDA

Hakkari'de doğa şartlarına meydan okuyan Karadenizliler, akıllara durgunluk veren bir yöntemle dağlara elektrik direkleri kuruyor

11 Kasım 2009 Çarşamba 16:16

 Karadeniz'in değişik illerinden Hakkari'ye gelen Lazlar, Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Sümbül dağı altındaki Depin mevki ile Çukurca ilçesi arasındaki enerji nakil hatlarının değişmesi için dağların yamaçlarına elektrik direkleri kurmaya çalışıyorlar.

Hakkari-Çukurca karayoluna bırakılan dev bir kayaya bağlanan teleferik ile yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dağların yamaçlarına direk ve kurulması için hazırladıkları harcı gönderiyorlar. Ekiplerden bazıları karayolunda hazırladıkları harcı ve direk parçalarını teleferik ile dağlarda bulunan arkadaşlarına gönderiyor, diğer ekip ise kendilerine gelen malzemelerle dağlara elektrik direkleri kuruyorlar. Akıllara durgunluk veren yöntemle yapılan çalışmalar karayolundan geçen vatandaşları şaşırtıyor. Zap suyunun her iki yakasına teleferik yapan işçiler direklerin sabitleştirmek için çimentoya karşıdan karşıya geçiryorlar.

Karadenizliler olarak kendilerinden başka hiç kimsenin böyle bir yöntemle çalışamayacaklarını belirten bazı işçiler, “Bu işi yapmak için Karadeniz'den geldik. Buda Laz aklı ile yapılan bir çalışma yöntemi. Buranın doğa şartları çok zor. Ancak bizler her türlü doğa şartlarına göğüs gelerek kendi yöntemlerimizle Depin ve Çukurca ilçesi arasındaki dağlık alana elektrik direkleri kuruyoruz. Bunu da Laz usulü teleferik ile yapıyoruz” şeklinde konuştular.(Hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.