27 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

KAYITLARINIZI YAPIN ÇAĞRISI

Kayıtlarınızı yapın çağrısı

Hakkari BDP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yapılan çağrı ile seçmen kütüklerinde isimleri olmayanlar ve ilk defa oy kullanacakların kendilerini seçmen kütüklerine kayıt etmeleri için çağrıda bulunuldu.

27 Mart 2011 Pazar 14:51

HABER:YÜCEL TİMUR

Hakkari BDP Merkez İlçe Başkanı Kenan Kaya, askıya çıkarılan seçmen kütük listelerinde isimleri bulunmayan ve ilk defa oy kullanacakların kendi kayıtlarını yapmaları konusunda bir açıklama yaptı.

 Kaya,”Bilindiği gibi İlçe Seçim Kurulu, 12 Haziran günü yapılacak genel seçimlerde oy kullanacakların listeleri askıya çıkarıldı. Yaptığımız incelemeye göre bir çok yurttaşımızın kayıtları ya adres değişikliğinden ya da başka sebeplerden kayıtları bulunmamaktadır. Bunun için yurttaşlarımızdan ricamız 31 Mart günü askıdan indirilecek listelerde gerekli kontrolleri yapmaları ve kendi kayıtlarında varsa bir değişiklik bunu da yetkililere bildirmelidirler. Ayrıca 29 Mart 2009 yerel yönetimler seçimlerinden sonra 18 yaşına basan ve bu seçimde ilk defa oy kullanacak gençlerimizin de kendi kayıtlarını yapmalarını önemli buluyoruz” dedi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.