22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

KORE GAZİSİNE EVİNDE ZİYARET

KORE GAZİSİNE EVİNDE ZİYARET

Hakkari Valisi Muammer Türker, Kore gazisi Yusuf Kaya yı evinde ziyaret etti.

05 Mart 2009 Perşembe 14:32

Beraberinde bulunan Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Jandarma Konutanı Jandarma Kıdemli Albay Zuhuri Atilla Ataalp ve İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile birlikte Merzan Mahallesinde ikamet eden Yusuf Kaya yı ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Türker, gazilerin kendilerine milli bir emanet olduğunu, onlara bir çiçek gibi itina gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Vali Türker, ayrıca gazilerin olabilecek ihtiyaçları için hiç bir yardım ve destekten kaçınmayacaklarını da söyledi.
Vali Muammer Türker in kendisini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Kore gazisi Yusuf Kaya ise, 1950 yılında gemi ile Kore ye gittiğini, bir süre kaldıktan sonra savaşta yaralanması üzerine kendisinin Japonya ya götürüldüğünü, oradan da uçakla İstanbul a getirilerek tedavi altına alındığını belirterek, iyileştikten sonra da Hakkari ye geldiğini belirtti.
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.