08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

KÜRDİSTAN BÖLGE BAŞKANI OY KULLANDI

Kürdistan Bölge Başkanı oy kullandı

Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani Kürdistan Bölgesi genel seçimlerinin başlamasıyla bugün sabah saatlerinde Hewler'ın kuzey doğusunda bulunan Pirmam turistik bölgesinde oy kullandı

25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:29

Barzani oy kullandıktan soran gazetecilere yaptığı konuşmasında, Kürdistan halkını kutlayarak seçim gününü “Tarihi bir gün” olarak nitelendirdi. Barzani yabancı gözlemcilere seçim sürecinde hazır oldukları için teşekkür etti ve “Söz verdiğimiz gibi hangi taraf kazanırsa onu kutlayacağız ve halkın görüşlerine bağlı kalacağız” ifadesini kullandı.

Barzani, “Başkanlık ettiğim geçen 4 sene zarfında yaptığım ve gerçekleştirdiğim en önemli çalışma Kürt Halkının birliği ve bütünlüğünü sağlamak oldu. Önümüzdeki 4 yıl için de eğer halk biz güvenoyu verirse gerçekleştireceğimiz en temel iş, Kürdistan Bölgesi'nden ayrılan bölgeleri geri çevirmek olacaktır” dedi.

 

Oy kullanma işlemleri sırasında Barzani, Kürdistan Güvenlik Ajansı Şefi Mesrur Barzani'yle birlikte oy kullandı.

Daha önceki saatlerde de Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani Süleymaniye'de, Kürdistan Bölge Hükümeti Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamento Başkanı Adnan Müftü, Kürdistan Bölgesi Başkanı Yardımcısı Kosret Resul Kürdistan Bölgesi Başkenti Hewler'de kendi özel oy kullanma merkezinden oylarını kullandılar.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.