08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

KÜRTÇE EĞİTİM DİLİ OLSUN

KÜRTÇE EĞİTİM DİLİ OLSUN

Kürt Eğitim ve Dil Hareketi Hakkari (TZP) Kurdi, Kürtçe eğitim dil olsun kampanyası kapsamında yapacağı etkinliklerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

29 Eylül 2009 Salı 15:13

Altay Caddesi üzerinde bulunan KESK şubeleri platformu toplantı salonunda Hakkari TZP Kurdi adına bir basın açıklaması yapan Abdullah Bor, Kürtçe eğitim dil olsun kampanyası kapsamında yapacağı etkinlikler hakkında detaylı bilgiler verdi. Hakkari'de ilk defa açılacak Kürtçe dil kursu için katılım çağrısında bulunduklarını belirten Bor, Hakkari TZP  Kurdi adına bu hafta bir takım etkinlikler yapmayı düşündüklerini söyledi.

 

 Bor,” Herkesin Kürtçe konusunda üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Biz TZP Kurdi olarak belediyenin, basının ve diğer bütün alanlardaki bütün kurumlarımızı  kendi üzerine düşen görev yapmalarını istiyor ve Kürt dili çalışmalara ağırlık vermelerini istiyoruz. Yapacağımız etkinlikle 30 Eylül günü belediye iş hanı önünde basın açıklaması ve bildiri dağıtımı, 1 Ekim perşembe günü saat: 11'de ise belediye iş hanı önünde başlayacak yürüyüşle  bir okulun kapsına gidilerek basın açıklaması yapacağız. Ekim ayında da Hakkari merkezde başlayacak olan Kürtçe eğitim dil kursuna bütün halkın katılmasın bekliyoruz” dedi.(Hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.