18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

KURTULUŞA SADE BİR TÖREN

KURTULUŞA SADE BİR TÖREN

Hakkari nin düşman işgalinden kurtarılışının 91. yıl dönümü geniş güvenlik önlemleri altında sade bir törenle kutlandı.

22 Nisan 2009 Çarşamba 12:37

Sabah saatlerinde kutlamaları yapılacağı valilik önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, Belediye Başkan Vekili Cemil Karanfil ve kamu kurum amirleri  ile okulların temsili öğrenciler katıldı.

 Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kurtuluştan dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek in mesajları okundu.  Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hakkari Lisesi Tarih Öğretmeni Yıldız Gökalp ise, istiklal ve bağımsızlık için canını seve seve veren Hakkari nin daha ileri seviyelere gelmesinin eğitimle mümkün olacağına değindi. Öğrencilerin şiir okumasından sonra Hakkari yi Türkiye elemelerinde temsil edecek Şehit Selahattin İlköğretim Okulu  halk oyunları ekibi gösterilerde bulundu. Hakkari Valisi Türker in makamda tebrikleri kabul etmesiyle birlikte tören sona erdi.(Hakkarihabertv)

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.