24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

MAĞDUR ÇOCUKLAR YARARINA KERMES

MAĞDUR ÇOCUKLAR YARARINA KERMES

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) mağduru olan cezaevindeki tutuklu bulunan çocukların ailelerine destek vermek amacıyla kermes ve resim sergisi düzenledi.

31 Mayıs 2010 Pazartesi 15:28

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, çeşitli nedenlerle Terörle Mücadele Kanunu (TMK) mağduru olan cezaevindeki tutuklu bulunan çocukların ailelerine destek vermek amacıyla kermes ve resim sergisi düzenledi.

Belediye Başkanlığı Lokali`nde açılan kermes ve resim sergisine Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir, BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış, ve Abdullah Kılıç, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Mikail Atan, Kesk Hakkari Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir ve vatandaşlar katıldı. İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Hakkari ve ilçelerinde 200`e yakın TMK mağduru çocuğun cezaevinde bulunduğu ve bu çocukların maddi durumlarının iyi olmadığı yönünde tespitlerinin olduğunu belirtti. İstanbul`dan Hakkari`ye gelen Ressam Serpil Odabaşı`nın , güvenlik güçleri kurşunuyla öldürüldüğü iddia edilen Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve bölgede çocukların yaşadıkları dramatik resimlerini sergileyerek kermese destek verdi. İHD` ye üye olan bayanlar da ,kendi elleriyle yaptıkları pasta, börek ve çeşitli yiyecek ürünlerini kermeste sergiledi. Burada elde edilen gelirler TMK mağduru çocuklara bağışlanacağı belirtildi. (Hakkarihabertv.com)

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.