08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

MAHALLE YOLUNDA TOPRAK KAYMASI

MAHALLE YOLUNDA TOPRAK KAYMASI

Hakkari nin Bağlar Mahallesi yolunda yağışlar sonrasında artan toprak kaymasından endişe duyan vatandaşlar bölgeye istinat duvarı çekilmesini istiyorl

17 Şubat 2009 Salı 20:00

BAĞLAR MAHALLESİ İSTİNAT DUVARI İSTİYOR

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari nin Bağlar Mahallesi yolunda yağışlar sonrasında artan toprak kaymasından endişe duyan vatandaşlar bölgeye istinat duvarı çekilmesini istiyorlar.
Yaklaşık 500 hanelik ve bin 500 nüfusu buluna mahalle yolunun bir bölümü, akşam saatlerinde etkili olan karla karışık yağmur nedeniyle çöktü. Mahalle sakinlerinden Ömer Özdemir, yolun alt ve üst kısımlarında evler bulunduğunu belirterek daha büyük bir sorun yaşanmadan tedbir alınmasını gerektiğini anlattı. Özdemir, "Yağışlı havalarda yolun üst kısımlarda kaya parçaları alt kısmında ise toprak kayması meydana geliyor. Sabah saatlerinde işe gittiğimizde yolun bir kısmında toprak kayması meydana geldiğine şahit olduk. Şans eseri kayma sırasında yolda araçlar ve vatandaşlar geçmiyordu. Aksi taktirde kaza ve yaralanmalara neden olabilirdi. Mahallemizin tek ulaşımı buradan sağlanmaktadır. İlgili kurumdan isteğimiz yolun üst ve alt kısımlarında istinat duvarı yapması ve tahrip olan yolumuzun onarılmasıdır. Onarılmadığı taktirde trafik kazalarına neden olabileceği gibi toprak kayması da devam edecek ve yol tamamen kullanılamaz hale gelecektir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.