27 Ekim 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Mahsur kalanlar kurtarıldı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi’ne bağlı Çığlı köyü 2 bin 90 rakımda karayoluna çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 20 araç ve içindeki yolcular kurtarıldı.

31 Ocak 2011 Pazartesi 15:41

 cigli-1.jpg

Akşam saatlerinde Çığlı köyü güzergahında bulunan 2 bin 90 rakımdaki Surakutran geçidi  Hakkari-Şırnak karayolunun 70. kilometresine çığ düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanmasıyla birlikte karayolunun her iki tarafından gelen yolcular mahsur kalmıştı. Bunun üzerine hareketi geçen Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri sabah saatlerinde 6 iş makinesi ila harekete geçti. Sisli hava kar yağışı ve çığ tehlikesine aldırış etmeyen ekipler 5 saatlik bir çalışmada sonra Hakkari-Şırnak karayolunu yeniden ulaşıma açtılar. Yolda 5 saat mahsur kaldıklarını belirten bazı yolcular ise, kimileri yakın köylere sığındıklarını kimileri ise araçlarında kalarak yolun açılmasını beklediklerini belirttiler. Çocuklarında aralarında bulunduğu yolcular yolun açılmasıyla birlikte Şırnak tarafına doğru yollarına devam ettiler.

 

cigli-2.jpg

Karayolları ekipleri ile Çığlı Jandarma Karakol Komutanlığı askerleri yolda kontrol yaparak zincir bağlamayan araçları Şırnak istikametine gidişlerine izin vermediler.  Karayolları ve Jandarma ekipleri bölgede yoğun kar yağışının halen devam ettiğini belirterek, çığların aniden düşebileceğini uyarısında bulunarak gerekmedikçe yola çıkılmaması gerektiğini ifade ettiler.

 

cigli-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.