24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

MAYIN TARAMA EKİBİNE ROKETLİ SALDIRI

MAYIN TARAMA EKİBİNE ROKETLİ SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca ilçesi karayolunda mayın taraması faaliyetlerini sürdüren askerlere roketli saldırı yapıldı. Saldırı da şans eseri yaralanan olmazken bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.

15 Haziran 2010 Salı 15:14

 Roketli saldırının yapıldığı bölgeye Hakkarihabertv.com ekibi girdi.

Sabah saatlerinde şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolunun 35. kilometresindeki Şine köprüsü yakınlarında karayolunda zırhlı araçlar ve sinyal bozucu araçlar eşliğinde mayın arama tarama faaliyetleri sürdüren askerlere dağların yüksek yamaçlarında pusu kuran PKK mensupları tarafından 3 roket atıldı.

 Roketlerin yolun karşı tarafına isabet etmesi sonucu yaralanan olmazken, zırhlı araçlar ise dağların yamaçlarına ateş açtılar. Kayalık alanlarda izlerine kaybeden PKK mensuplarının bulunması için bölgede operasyonlar başlatılarak Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından da bölgeye helikopterlerin gönderildiği belirtildi. Çatışmalar nedeniyle kısa bir süre kapanan Çukurca karayolu ise yeniden ulaşıma açıldı. Roketlerin atıldığı bölgede dokça mermileri dikkatlerden kaçmazken, olayın yaşandığı bölgede mevzileri bulunan köy korucuları ise yol boylarında güvenlik önlemleri aldı. Çevredeki dağlarda yükselen dumanlar ise dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.