08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

MEZARDAKİ DÜZENEK ÇIKARTILDI

MEZARDAKİ DÜZENEK ÇIKARTILDI

Hakkari nin Keklikpınar Mahallesi nde bir PKK üyesinin mezarına yerleştirilmiş düzenek bomba imha uzmanı ekipleri tarafından iple çekilerek imha edildi.

07 Mayıs 2009 Perşembe 19:34

Cuma akşamı olması sebebi ile bugün saat 17.00 sıralarında keklikpınar Mahallesi ndeki Seri Sola Mezarlığı na giden çocuklar, bir mezarda biber gazı bombasına benzeyen bir düzenek gördüler. Düzeneğin yaklaşık bir yıl önce Yüksekova ilçesi Oremar köyü Doski bölgesinde güvenlik güçleri ile girişilen çatışmada öldürülen PKK üyesi Serdar Talisi kod adlı Kazım Yakın ın mezar duvarına yerleştirildiği belirtildi. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Uzmanı ekipleri olay yerine giderek düzeneği bir ipe bağlamak suretiyle çekmeye çalıştılar. Ancak ipin kopması üzerine tekrar tekrar düzenek iple çekilmeye başlandı. Olaylarda kullanılan biber gazına benzeyen ve bağlama teli ile mezardaki bir demet çiçeğe bağlanan düzeneği etkisiz hale getiren ekipler, düzeneği yanlarına alarak mezarlıkta uzaklaştılar. Düzeniğin ne olduğu ve neden patlatılmadığı hakkında ise bilgi verilmedi.

  

   MEZARA YERLEŞTİRİLEN DÜZENEĞİ SADECE İHA EKİBİ GÖRÜNTÜLEDİ

 Olayı öğrenir öğrenmez olay yerine giden İHA ekibi mezarlığın başında bulunan çocuklar ile aileleri ve mezarlığın duvarını sıkıştırılan ve bağlama teli ile bir demet çiçeğe bağlanan düzeneği görüntüledi. Mezarın başında bulunan aileler ise, bomba olmasa bile mezara bomba süsü verilerek mezara yerleştirilen cismin kendilerini korkuttuğunu belirttiler. İHA ekibi görüntülerini aldıktan sonra bazı vatandaşlar güvenlik birimlerini arayarak durumu bildirdiler. Bazı vatandaşlar ise Cuma akşamı olması nedeniyle mezarlığa geldiklerini belirterek, şüpheli paketin kendilerini korkuttuğunu belirttiler. (Hakkarihabertv)

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.