26 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara3°C

MEZBAHA'DA KESİM DENETİMİ...

Mezbaha'da kesim denetimi...

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri yetkilileri şehir mezbahasında yapılan et kesimlerini denetledi.

06 Ağustos 2013 Salı 15:53

Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu kesim öncesi mezbahanede kesilecek hayvanları muayene etti. Yaptığı denetimle ilgili açıklamada bulunan Faysal Cindioğlu, Kesimlerin üç aşamadan ibaret olduğunu belirtti.

Cindioğlu,” Birincisi kesim öncesi muayene (antemortem), ikincisi kesim esnası (mortem), üçüncüsü (postmortem)  aşamalarından ibarettir. Amacımız kesimden önce ki muayenede Kesimi yasak olan hastalıklı hayvanları ayır etmek ve kesimden men etmektır. Örneğin şarbon, yanıkara, tüberküloz, sığır vebası, kuduz vs. Kesim esnasında yaptığımız muayene ise kasaplarımızın hijyen kurallarına dikkat edip etmediğidir.

Üçüncü aşamada ise kesilen hayvanların etlerinin sağlıklı olup olmadığı tarafımızca denetlenmektedir. Bu aşamada sağlıklı olmayan, insan sağlığına zararı olan ve zoonoz hastalık taşıyan etler imha edilir. Sağlıklı olanlar ise tarafımızca mühürlendikten sonra tüketilmek üzere Halkımıza sunulur ” dedi. Veteriner Hekimi Cindioğlu ayrıca vatandaşlara uyarıda bulunarak kesinlikle mühürsüz et almamaları konusunda uyarılarda bulundu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.