19 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

MİR KALESİ ARKEOPARK PROJESİ HAZIRLIKLARI

Mir Kalesi Arkeopark projesi hazırlıkları

Hakkari Kültür Yolu ve “ Mir Kalesi Arkeopark” Projesi için hazırlığa başlandı.

17 Eylül 2024 Salı 09:00

Vali Çelik, Hakkari’de Kültürel Mirasların Restorasyon çalışmalarına yönelik düzenlenen toplantıya Katıldı. Vali Ali Çelik; Hakkari’de kültürel mirasların restorasyonlarına ilişkin devam eden proje çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Hakkari Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Toplantıya ayrıca; Vali Yardımcıları Buğra Karadağ, Tayyar Emre Mahmutoğlu, Van Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Müdürü Necmettin Bayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ve ilgili kurum temsilcileri katıldılar.

 Yapılan toplantıda; Hakkari’de restorasyon faaliyetleri devam eden Mir Kalesi Arkeopark Projesi, Hakkari Kültür Yolu Projesi ve Zeynel Bey Medresesi Projesi gibi devam eden projelerin çalışmalarındaki son durum ve projelerde planlanan çalışmaların detayları değerlendirildi.

 Vali Çelik; toplantıda Kızılkümbet Mezarlığı, İzzettin Şir Camii ve Kalekapı Camii gibi kültürel mirasların da restorasyon projelerine dahil edilmesi talimatını vererek katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi.

mir-kalesi-toplantisi.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.