27 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

ÖĞRENCİLERİLERE KUCAK AÇTILAR

Öğrencilerilere kucak açtılar

Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmek üzere değişik illerden Hakkari'ye gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrenciler, vatandaşlar tarafından evlerinde misafir edildiler.

18 Haziran 2011 Cumartesi 15:45

 Haber: Çetin Alpsar-Hakkari'de geceyi geçirmek için konaklama sektörlerinde yer bulamayan öğrencilerin sokakta kalmaması için belediye başkanlığı bir çalışma başlattı. Belediye Başkanlığı görevlileri, başlatılan çalışma kapsamında çevre illerden gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilerin dışarıda kalmaması için anonslar yaparak, kurum binası önünde stant kurdu.

Belediyeye bir taraftan evlerine öğrenci götürmek isteyen vatandaşlar, diğer taraftan ise çevre illerden gelen ve barınma sıkıntısı yaşayan öğrenciler başvurarak
isimlerini yazdırdı. Misafir perverliklerini gösteren vatandaşlar, belediyeye başvuran öğrencileri evlerine götürerek ağarladı. Başvuruda bulunan her vatandaş 3-4 öğrenci evlerinde misafir ederken, Adil Kurt isimli vatandaş ise evin kapısında karşıladığı 10 öğrenciyi evinde ağarladı.

lgs-1.jpg

Dışarıda kalan öğrencileri evlerine götürmek için belediyeye başvuran Adil Kurt, her yılı olduğu gibi bu yılda belediyeye başvurrak dışarıda kalan öğrencileri evinde ağarlamak istediğini söyledi. Kurt, ''Sınav için Türkiye'nin neresinden gelirseler gelsinler bizim için hiç fark etmez. Hepsi bizim çocuklarımızdır, öğrencilerimizdir. Hiç bir farkımız yok. Bizim dışarıda bırakmayız onları. Evime 20 öğrenci götürmek için belediyeye başvurdum. Kaç öğrenci olursa olsun ister 20 isterse 30 olsun fark etmez, evim misafirlere açık. Öğrencileri evimde ağarlayarak akşama yemeğini sabah kahvaltısını vererek rahat bir şekildekonaklamalarını sağlayacağım'' dedi.

Hanım Kaçar isimli bayan ise, kendisinin de üniversite okuduğunu belirterek, ''Dışarıdan öğrenciler Hakkari'ye geldiklerinde sıkıntı yaşamasınlar diye evime götürmek istiyorum. Zaten sınav stresi yeterli oluyordur öğrenciler için başka sıkıntı yaşamasınlar. Bizim bazı arkadaşlarımız geçen sene şehir dışına çıktılar onlarsıkıntı yaşadı. Onların belediyeye gidip başvurma imkanları yoktu kimse de onlara yardımcı olmadı. İster istemez otellere yerleşmek zorunda kaldılar. Ama buraya gelen öğrencilere biz yardımcı oluyoruz.

lgs-2.jpg

Kim oldukları bizim için önemli değil. sonuçta hepimiz aynı yollardan geçiyoruz.Hakkari halkı olarak misafir perverizdir. Bu nedenle bende belediyeye başvurarak evime öğrenci götürmek için buraya geldim'' ifadelerini kullandı.

Kurduğu stanta öğrencilere evlere yönlendiren Belediye Başkanlığı İlan ve Reklam Servisi'nde görevli Sabri Özdemir isimli memur da, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun talimatları doğrultusunda LYS'ye girmek üzere Hakkari'ye gelen öğrencilerin dışarıda kalmaması için ilan yaparak kurumun önünde stant kurduklarını belirtti. Özdemir, ''Dışarıda kalan öğrenciler bize başvurarak isimlerini yazdırdılar. hakkari halkımız da çok duyarlı insanlar.

Duyarlılıklarını öğrencilerden hiç bir zaman esirgemeyen halkımızda evlerine öğrenci götürmek için bizlere talepte bulundular. liste yaparak çevre illerden gelen öğrencilerimizi bizlere talepte bulunan vatandaşlarımıza yönlendiriyorum. Vatandaşlarımızda buradan aldıkları öğrencileri evlerine götürereke en iyi şekilde ağarlıyorlar. Şuana kadar yaklaşık 200'zün üzerinde öğrenciyi vatandaşlarımızın evlerine yönlerdirerek misafir ettik'' dedi.

lgs-4.jpg

LYS için Hakkari'ye gelen öğrencilerden Naim Fidan ve Bülent kılıç ise, sınava girmek için Yüksekova ilçesinden kent merkezine geldiklerini belirterek, ''Barınma sorunu yaşadığımız için belediyeye başvurduk. Buradaki görevli arkadaşlar bizlere çok iyi davranıyor. Bizleri kendilerine talepte bulunan vatandaşların evlerine yönlendiriyorlar. Buraya geldiğimizde hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Buradaki insanlar bizelere çok iyi davranıyor. Hepsi çok sıcak kanlı insanlar.

Buradaki insanlar bizleri güler yüzle karşılıyorlar, buda bizleri mutluediyor. Bizleri yapacağımız masraflardan kurtaran Hakkari halkına teşekkür ediyoruz. Bizler buradan herkese sesleniyoruz. Hakkari çok güzel bir yer, herkesin gelip burayı görmelerini istiyoruz'' şeklinde konuştular. Hakkarili vatandaşların, cumartesi ve pazar günü sürecek olan sınavlara girmek üzere çevre illerden kente gelen öğrencileri evlerinde ağarlayacağı belirtildi

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.