24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

OLAYININ AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ

OLAYININ AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Şerzan Kurt olayının aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

22 Mayıs 2010 Cumartesi 20:48

HAKKARİ (İHA) - Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, geçtiğimiz günlerde Muğla`da bir kişinin hayatını kaybettiği olayların aydınlatılmasını istediklerini belirtti.

Muğla`da Kürt kökenli öğrencilere yönelik baskı ve saldırılar gerçekleştirildiğini iddia eden Akbulut, "Bunun sonucunda bir kişi hayatını kaydetti. Şerzan Kurt`a sıkılan kurşun, barışa sıkıldı. Yaşam hakkı konusunda istisna tanınamaz. Yaşam hakkını sona erdirmekle tüm haklar yok edilmiş olur. İHD olarak Şerzan Kurt`un yaşamına son veren kişi ya da kişileri yönlendirenlerin tespit edilmesi ve haklarında yasal takibatın başlatılması istiyoruz. Bizler bunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.