26 Ekim 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

OLAYLAR İKİNCİ GÜNÜNDE

Olaylar ikinci gününde

Hakkari’deki toplumsal olaylar ikinci gününe girdi.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 23:09

Video İzlemek İçin Tıklayın

 

 15 Ağustos PKK’nın ilk eylem yıl dönümü nedeniyle çıkan olaylar ikinci gününe girdi. Çevre yolu üzerinde bulunan Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan yüzü kapalı gösterici grubu burada rektörlük binasına havai fişek ve Molotof kokteyli ile saldırması üzerine olay yerine çok sayıda zıhlı araç sevk edildi. Gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile Akrep adı verilen zırhlı araçlar müdahale etti.

 

Kalabalık gösterici grubu ise zırhlı araçlara havai fişek ve Molotof kokteyli ile saldırdı. Atılan gaz bombalardan etkilenen vatandaşlar ise koşarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştılar. Caddede geçerken gazdan etkilenen bazı çocuklar ise ağlayarak aileleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Atılan havai fişekler arasında kalan TOMA aracı ise yer yer zor anlar yaşadı. Rektörlük binasına atılan bir molotofon ise binanın içinde yangına neden olması üzerine özel güvenlik görevlilerinin büyük panik yaşadı. Olay yerine itfaiye ekibi gönderildi. 100 kişilik grup ile polis arasındaki olaylar devam ediyor  Hakkarihabert.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.