08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ÖLDÜRÜLEN KIZIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

ÖLDÜRÜLEN KIZIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Hakkari de namus meselesi yüzünden öldürülüp göllete atıldığı iddia edilen genç kızın 18 yaşlarındaki Sariye Çetin olduğu belirtildi.

10 Kasım 2009 Salı 15:33

 İddiaya göre yaklaşık 3 ay önce Sariye Çetin töre veya namus cinayeti nedeniyle öldürülüp Merzan Mahallesi ndeki Sülük Göleti ne atıldı. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, gözaltındaki babası A.Ç ve beraberindeki 2 kişinin ifadeleri doğrultusunda kamış ve sazlıkla kapanan Sülük Göletin'de arama başlattı.

 

 Savcılık kararı ile Van dan istenilen Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibinden 7 kişilik dalgıç ekibi, Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile birlikte göletin etrafında arama çalışmalarını sürdürüyor. Göletin etrafının kamışlar ve altının ise yosun ve sazlıkla kapalı olması yüzünden, arama çalışmaları önce bir botla sürdürüldü. Botun içinde bulunan son teknoloji su altı kamerası ve şişlerle arama yapan dalgıç ekibi 10 saatlik çalışmaya rağmen cesede ulaşamadı. Arama çalışmaları Pako isimli verilen Van İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ait eğitimli köpeğin desteği ile sürüyor. Öldürülen genç kızın Bağlar Mahallesi'nde ikamet ettiği bildirildi. Ceset bulunamayınca gözaltındaki babası ve beraberindeki kişilerin gözaltı sürelerinin uzatıldığı bildirildi. Ayrıca kızın daha önce de babası tarafından istenmeyen bir yakınına verilmek istendiği de gelen bilgiler arasında yerini koruyor.

 (HAKKARİHABERTV.COM) ÖZEL

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.