08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ÖZBEK OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM

ÖZBEK OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek, polisin orantısız güç kullanmasını şiddetle kınadığını belirtti.

24 Nisan 2009 Cuma 11:50

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdulmutalip Özbek, güvenlik güçlerinin olaylara karışan çocuklara bir baba şev katı göstermesi gerektiğini söyledi.

 Özbek,”Toplumsal olaylarda polisin çok duyarlı davranması gerekiyor. Önceki gün televizyonlarda çıkan olaylar bizi de üzmüştür. 14 yaşındaki Seyfi Turan'nın o şekilde şiddet kullanılmaması gerekirdi. O polisin çocuğa bir baba şevketi ile yaklaşması gerekirdi. Sonuçta bir çocuktu. Poliste eğitim almış bir insandır. Olayı şiddetle kınıyorum. Van Araştırma Hastanesinde bulunan çocuğun abisi ile bir telefon görüşmesi yaparak geçmiş olsun dileklerinde bulundum. Aile için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi. Televizyon kanallarında aynı hassasiyeti göstererek olayı kınayan Özbek'e DTP milletvekillerin inde destek verdiği belirtildi. Özbek ayrıca bir polisin çocuğa uyguladığı orantısız gücü Türkiye Büyük

Milletmeclisine taşıyacağım" dedi.

(hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.