08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

POLİS MYK ÜYELERİYLE TARTIŞTI

POLİS MYK ÜYELERİYLE TARTIŞTI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyeleri, valilikteki üye arkadaşlarını ziyaret etmeye giderken polisin engeline takıldı.

27 Nisan 2010 Salı 13:28


 

 Hakkari'ye gelen Kesk MYK üyesi Hüseyin Gölpınar, Songül Morsümbül, Eğitim-Sen MYK üyesi Serpil Açılözer ve Tüm-Bel-Sen MYK üyesi Tekin Araç, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Kesk Şubeler Platformu üyeleri ile bir araya geldiler. Heyet adına geliş amaçları ile ilgili bir açıklama yapan Kesk MYK üyesi Hüseyin Gölpınar, 1 mayıs hazırlıkları ve 26 mayısta yapılacak olan Kesk'in iş bırakma eylemi programı kapsamında geldiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluşlardaki üyelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

 

 Basın açıklamasının ardında beraberindeki Kesk üyeleri ile valiliğe giden 4 kişilik heyet ve beraberindekiler valilik kapısındaki görevli polis memurları tarafından valiliğe giriş için validen izin almadıkları için  polis engeline takıldılar.

 

Resmi ve sivil polisler MYK üyeleri'ne valiliğe giremeyeceklerini belirterek engellemeye çalıştı. MYK üyesi Hüseyin Gölpınar ise, burada bulunan üyeleri ve sayın Vali ile görüşmek istediklerini belirterek, polisinde kendilerine yardımcı olmasını istedi. Ancak eli cebinde bulunan sivil bir polis memuru MYK üyeleri ile tartışarak içeri germelerini engelledi.

 

 Polis ve üyeler arasında kısa bir tartışma ve gerginlik yaşandı. Daha sonra devreye giren Kesk MYK üyesi Songül Morsümbül, polise zorluk çıkartmamasını isteyerek sivil polislerin barikatını aşarak arkadaşları ile birlikte valiliğe girdiler. Üyelerin daha sonra valilikteki arkadaşlarını ziyaret ederek daha sonra oradan ayrıldıkları belirtildi. Kesk MYK üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarda bulunan üye arkadaşlarını ziyaretlerini sürdürdüğü belirtildi.(Hakkarihabertv.com)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.