24 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C

POLİS PANZERİNE PATLAYICI TUZAĞI

POLİS PANZERİNE PATLAYICI TUZAĞI

Yüksekova ilçesinde dün gece yaşanan patlamanın polis panzerine yönelik bir eylem olduğu, geç patlayan çivili mayının kamyonda büyük hasar oluşturduğu bildirildi.

03 Haziran 2010 Perşembe 12:50

HAKKARİ (İHA) - Edinilen bilgiye göre; Van`dan Şemdinli`ye yük götüren Musa Kara yönetimindeki 06 BS 5622 plakalı kamyon, Yüksekova çıkışında yol kenarına döşenen çivili mayın tuzağının patlaması ile hasar gördü. Patlama sesi tüm ilçe genelinde duyuldu. Çivili mayın patlamasının hedef aldığı polis panzeri zarar görmezken, arkasından geçen kamyonda büyük hasar oluştu.

Çivili mayının patlatılması ile kamyona yüzlerce çivi birden saplandı. Kamyonun Şemdinli esnafına yük götürmesi ve saldırının polis noktasına yakın olması, şüphelerin polis ya da askeri konvoya yönelik olduğu şüphesini güçlendirdi. Yetkililer; saldırının sivil bir araca rast gelmesinin yanlışlıkla olduğunu, hedefin polis aracı ve askeri konvoy olabileceğini belirterek, "Patlayıcının yol kenarına döşenen çivili mayın tuzağı olduğunu tespit ettik. Bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.