26 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara3°C

ŞABAK KÜRTLERİ'NE SALDIRI 26 ÖLÜ,,

Şabak Kürtleri'ne saldırı 26 ölü,,

Musul’da Şabak Kürtleri'nin yaşadığı bir köyde cenaze töreni sırasında düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

14 Eylül 2013 Cumartesi 22:51

Saldırı bugün öğle saatlerinde Musul'un 20 kuzeyindeki Ortexirabe Köyü'nde gerçekleşti. Saldırıda 45 yaşında bir trafik kazasında hayatını kaybeden bir Şabak Kürdü'nün cenaze töreni hedef alındı.

Hastane kaynaklarına göre en az 26 kişi öldü, 46 kişi yaralandı. Bir önceki bilançoda 14 kişinin öldüğü belirtilmişti. Musul Hastanesi  doktoru Şeet Abid, taziyelerin kabul edildiği sırada intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlattığı bilgisini verdi.

Hewler Sağlık Müdürü Dr. Saman Husen, üç ambulansı olay yerine sevk ettiklerini, gerekirse yeni ambulanslar da sevk edebileceklerini belirterek hastanelerin yaralıları kabul etmek için hazır olduğunu söyledi.

Şabak'ları nüfusunun 40 ila 60 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Bu konuda net bir veri yok.  Sık sık saldırıların hedefi olan Şabaklar, ezoterik bir Kürt tarikatı olarak değerlendiriliyor. Şabaki olarak adlandırdıkları dilleri, Kürtçe'nin Hewrami lehçesine çok yakın.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.