26 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara18°C

ŞAHİN TEPKİ OLAYLARA NEDEN OLDU

Şahin tepki olaylara neden oldu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Hakkari çarşı merkezini dolaşmasıyla birlikte olaylar çıktı. Polis havaya ateş açtı.

18 Ağustos 2012 Cumartesi 23:30

 VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Sabah saatlerinde Van’dan karayolu ile yoğun güvenlik önlemleri altında Hakkari’ye gelen Bakan Şahin Sibar Otelde iftarını açtıktan sonra Altay ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde halk arsında dolaşarak bayramlarını kutladı. Burada bir grup bakana yuh çekerek taş atması üzerine polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Bakan Şahin ise bir işyerine alınarak olayların yatışması beklendi. Olayların devam etmesi üzerine bakan Şahin’in güvenliğini sağlayan korumalar havaya ateş açınca çarşı merkezin biranda boşaldı.

 

 Polis ile grup arasında çıkan olaylar nedeniyle polisten kaçan grubun Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Halk pazarına kaçması üzerine polis halk pazarına gaz bombası ve tazyikli su atması üzerine halk pazarı tamamen boşaldı. Bir işyerine korumaya alınan Bakan Şahin ise daha sonra korumalar eşliğinde olay yerinden makam aracı ile kaçırılarak valilik konağına götürüldü. Çıkan olaylarda yaralanan 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olaylarla ilgili Hakkari Valiliği ise henüz bir açıklama yapmadı. Çarşı merkezinde devam eden olaylar Mahallere sıçardı. Hastane kavşağındaki olaylar ise halen devam ediyor. Hakkarihabertv.com/özel

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.