22 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

Hakkari İHD Şubesi, Memur-Sen ve Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri Ahmet Türk`e yapılan alçak saldırıyı kınadı.

14 Nisan 2010 Çarşamba 19:04

 İHD TÜRK`E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

 İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Ahmet Türk`e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.


Onaylar Caddesi üzerinde bulunan şube binasında bir açıklama yapan İsmail Akbulut, Türk`e yapılan saldırıyı gerçekleştiren tetikçiyi ve arkasındaki azmettiricilerle gerekli güvenlik tedbirlerini almayıp olaya seyirci kalan güvenlik güçlerini kınadıklarını söyledi. Akbulut, "Bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçiyi ve arkasındaki azmettiricileri ile gerekli güvenlik tedbirlerini almayıp olaya seyirci kalan güvenlik güçlerini kınıyoruz. Bu olaydan birkaç gün önce de İstanbul Kadıköy`de `Sivil ve Demokratik Anayasa İstiyoruz` mitinginde Ahmet Türk`ün içersinde bulunduğu kalabalığa polis tarafından biber gazlı saldırı yapılmıştı. BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Baydemir`e yapılan ölüm tehditleri ve suikast ihbarları ile ilgili de gerekli tedbirler alınmamıştır. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesini istemeyen siyasetçiler üzerindeki her türlü baskı ve saldırılara biran önce son verilmelidir" dedi.


Ahmet Türk`e yapılan saldırıyı kınamak amacıyla yapılan yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında ise bazı evlerin kurşunlandığını iddia eden Akbulut, bölgede inceleme yaptıklarını ve ellerinde bu yönden belgelerin bulunduğunu ve bunları Hakkari Valisi Muammer Türker`e vereceklerini belirtti.

 

 MEMUR-SEN`DEN AHMET TÜRK`E YAPILAN SALDIRIYA KINAMA



 Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Hakkari İl Başkanı Abdulcabar Yakar, Ahmet Türk`e yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.


Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Memur-Sen bürosunda bir açıklama yapan Abdulcabar Yakar, Kürt sorununun Türkiye`de birincil sorun olduğunu belirtti. Ahmet Türk`ün Samsun`da menfur bir saldırıya maruz kaldığını ifade eden Yakar, "Uzunca bir süredir Trabzon-Samsun, daha kestirme bir ifade ile Karadeniz gerilim fay hattı ile Türkiye farklı mecralara sürüklenmek istendi. Başta Hrant Dink ve Hıristiyan din adamı Santoro cinayetlerinde de bu gerim fay hattı harekete geçirilmek istenmiş ve belli oranda da başarı sağlanmıştı. Ahmet Türk`e yapılan saldırı bir provokasyondur. Kürt sorununun günden güne demokratik zeminde halledilmesi, zeminin oluşmaya başladığı bir süreçte bu saldırılar toplumu germe çalışmalarından başka bir şey değildir. İl yetkililerinin de yeterince güvenlik almayışları adeta saldırıya davetiye çıkaran bir sorumsuzluk örneğidir. Sayın Ahmet Türk`e yapılan saldırıyı nefretle kınıyor ve tüm kesimleri provokasyonlara gelmemeye, sükunet içerisinde olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 BİR TEPKİ DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GELDİ

 

 

  Hakkari Üniversitesinde bir gurup öğrenci Ahmet Türk`e yapılan saldırıyı kınadı.

 Meslek Yüksek Okulu (MYO) binası önünde toplanan ve ellerinde değişik pankartlar bulunan öğrenciler Türk`e yapılan alçak saldırıyı kınadıklarını belirttiler. Üniversite öğrencileri adına bir konuşma yapan 1. Sınıf Bilgisayar Programcısı Veli Aydın, ayın Ahmet Türk`e yönelik  alçakça bir saldırı düzenlendiğini belirtti.

 

 Aydın,"Bu tür saldırılar ile eğer Kürtler ve demokrasi güçleri sindirilmek isteniyor ve korkutulmaya çalışılıyorsa bilinmelidir ki biz üniversite gençliği olarak bunun karşısında duracağımızı ve mazlum haklarla aynı saflarda yer alacağımızı her kes bilmelidir. Hakkari Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olarak sayın Ahmet Türk`e karşı geliştirilen bu alçakça  saldırıyı nefretle kınıyor, saldırının arkasında bulunan karanlık güçlerin bir an önce açığa çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.