08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

SEFERİ YILMAZ TUTAKLANDI

SEFERİ YILMAZ TUTAKLANDI

Şemdinli de üç yıl önce kitabevi bombalanan Seferi Yılmaz Şemdinli de polis tarafından gözaltına çıkartıldığı mahkeme sonrası tutuklandı.

15 Mayıs 2009 Cuma 12:57

Umut Kitapevi sahibi Seferi Yılmaz Bursa da "Başka Şemdinliler olmasın" adlı panelde yaptığı konuşması nedeniyle Van 4 üncü Ağır Ceza Mahkemesi nce "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yılmaz, cezasının 9 ay 20 gününü yattıktan sonra tahliye edildi. Ancak mahkeme Yılmaz ın kalan 79 günlük cezasını da cezaevinde çekmesini karara bağlamıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama emri çıkartılan Seferi Yılmaz, bugün sabah 09.30 sıralarında evinden çıkıp Umut Kitapevi ne giderken, polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyete götürülen Seferi Yılmaz, daha sonra Şemdinli Devlet Hastanesi ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hakkında 79 günlük hapis cezası kararı bulunan Seferi Yılmaz, savcılıktan 6 aylık erteleme talebinde bulundu. Ancak bu talep reddediği bunun üzerine Seferi Yılmaz, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Hakkarihabertv)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.