18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

ŞEMDİNLİ DTP DE BASKILARI KINADI

ŞEMDİNLİ DTP DE BASKILARI KINADI

Şemdinli ilçesi Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanlığı, partilerine yönelik düzenlenen operasyonu kınadı.

15 Nisan 2009 Çarşamba 15:49

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen bir grup partili adına basın metnini okuyan DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, yapılan operasyon ve gözaltılar kınadıklarını belirtti.

Açıklamasında Kürt sorununa değinen Öztürk, sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini anlattı. Kürt halkının bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da partisine, çalışanlarına ve davasına sahip çıkacağını anlatan Öztürk "Kürt sorunu bu ülkenin en öncelikli çözüm bekleyen sorunudur. Kürt halkı da çözümün adresini ve yönteminigöstermiştir. Çözümün yöntemi demokrasi, özgürlük ve demokratik özerkliktir. Çözümün adresi de Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve DTP dir. Partimize ve halkımıza dönük tüm baskıları, şiddeti, gözaltlıları şiddetle kınıyor, tüm gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz. PKK nın ilan ettiği tek taraflı ateşkese karşılık verilmesi ve başlatılan operasyonlara da son verilmesini talep ediyoruz" dedi. (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.