08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

SİLOPİ DE ASİT KUYULARI KAZILIYOR

SİLOPİ DE ASİT KUYULARI KAZILIYOR

Ergenekon la ilgili sayısız iddiada bulunan Tuncay Güney

18 Şubat 2009 Çarşamba 13:42

HAHAM İDDİA ETTİ KUYULAR KAZILIYOR

Ergenekon la ilgili sayısız iddiada bulunan Tuncay Güney "güneydoğuda kayıplar asit kuyularına atılıyor" demişti. Savcılık dikkate aldı.
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Güney in gündeme getirdiği Güneydoğu daki kayıpların öldürülüp asit kuyularına atıldığı yöndeki iddialar üzerine Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı BOTAŞ arazisinde keşif yaptı. Keşfe, savcılar, kayıp yakınları, avukatlar ve görgü şahitleri katıldı.

Şırnak Barosu nun, Tuncay  Güney in JİTEM tarafından 1990 lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Silopi de bulunan BOTAŞ Tesisleri ne ve Cizre-Silopi güzergâhındaki bazı noktalara açılan kuyulara gömüldüğü yönündeki bilgilere ilişkin suç duyurusunu dikkate alan Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, kuyuların açılması yönünde karar vermişti.

BOTAŞ arazisine saat 10.00 sularında gelen savcı, tanıkların gösterdiği yerlerde inceleme yapıyor. Yer tespiti çalışmalarına Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ve 4 avukat ile katıldı. İnceleme sonrası savcının veya baro başkanının açıklama yapması bekleniyor.
Kaynak: Ajanslar

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.