08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

SINIRDA SAZ KURSUNA YOĞUN İLGİ

SINIRDA SAZ KURSUNA YOĞUN İLGİ

Hakkari nin Çukurca İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, ziyaret ettiği saz kursunda gençlerle aynı masaları paylaşarak eline aldığı bağlamayı çalmanın püf noktalarını öğrenmeye çalıştı.

24 Temmuz 2009 Cuma 11:56

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Irak sınırındaki Üzümlü Köyü Kaymakam Avin Kola İlköğretim Okulu nda açılan bağlama kursuna gençler yoğun ilgi gösteriyor. Yaklaşık 30 öğrencinin katıldığı kursu ziyaret eden İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Öğrencilerle tek tek ilgilenen ve kursun bu kadar ilgi görmesinin kendisini şaşırttığını ifade eden Çiftçi, öğrenci kapasitenin beklenenin üstünde olduğunu bundan sonraki aşmalarda sanata yönelik kurslara devam edeceklerini belirtti. Kaymakam Çiftçi, gençlerle aynı masaları paylaşarak eline aldığı bağlamayı çalmanın püf noktalarını öğrenmeye de çalıştı.
Kursu öğretmeni Atilla Parlak da öğrencilerin kursta notalı, bağlama ve kara düzen öğrenme imkanı bulduklarını belirtti.
Kursiyerlerden Nejdet Seven, köylerinde herhangi bir sanat ve kültür aktivitenin olmadığını, açılan kurs sayesinde bağlama öğrenme ve çalma imkanı bulduklarını belirtti. Seven, bir çok yerde insanların bu kurslara ücretli olarak gittiklerini belirterek devletin bu imkanı kendilerine sağladığı ilgililere teşekkür ettiklerini söyledi. Ahmet Kavak (İHA)

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.