08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

SİVİL KİŞİLER GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI

SİVİL KİŞİLER GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI

Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapatan göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı.

27 Aralık 2009 Pazar 16:09


HAKKARİ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

 Bu Videoyu Web de paylaş

Hakkari de BDP ile KCK operasyonlara tepki gösteren göstericiler Hakkari-Van karayolunu ulaşıma kapatmaya çalışırken polis müdahale etti.
Geçtiğimiz gün eşzamanlı yapılan BDP ile KCK operasyonunu protesto eden bir grup, mahallelerde gösteri yaptı. Bayındırlık Kavşağı Mezarlık civarındaki Hakkari-Van karayoluna barikat kuran grup, yolu tek şeritten trafiğe kapattı. Yoldan geçen bir zırhlı araca atılan molotofkokteyli şans eseri alev almadı. Yüzü kapalı göstericiler karayolunda içindekilerin zafer işareti yapmadığı araçları taşlarken, bir ticari taksiden inen ve güvenlik mensupları oldukları iddia edilen 4 kişi ellerindeki silahla havaya ateş açtı.

Zırhlı araçlarla bölgeye gelen polis ekipleri gruba gaz bombası ile müdahale ederken, yüksek tepelere çıkan göstericiler taşlarla karşılık verdi. Yoldaki barikatları kaldıran polis, daha sonra olayların devam ettiği Medrese Mahallesi ne geçti. Yolda barikat ve yakılan ateşle karşılaşan polis, gaz bombası kullanarak göstericileri dağıttı.
.(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.