08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

SÖNDÜRMEYE İZİN YOK İDDİASI

SÖNDÜRMEYE İZİN YOK İDDİASI

Hakkari nin Çukurca ilçesi susuz köyündeki ormanlık alanda meydana gelen yangının halen devam ettiği belirtildi.

01 Ağustos 2009 Cumartesi 14:31

Önceki gün Çukurca ilçesine bağlı Susuz köyünde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıkmış, köylüler ise Hakkari İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne başvurarak yangının biran önce söndürülmesi talebinde bulunmuşlardı.

 Yangının çıktığı Susuz köyünün ise bir süre önce güvenlik gerekçesi ile boşaltıldığını ancak halen orada ekim ve meyve bahçelerinin bulunduğu belirtildi. Köylüler ise yangının ormanlık alana daha fazla zarar vermeden biran önce söndürülmesi gerektiğini belirtmişlerdi.

  Ancak dün ve bugün bölgeye giden İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yangını söndüremeden geri döndükleri belirtildi. Köylüler ise yangının çıktığı bölgenin askeri yasak bölgesi olduğu için söndürülmesini izin verilmediğini iddia ettiler. Yangının halen devam ettiği  belirtilirken, kaç hektarlık ormanın yandığı konusunda ise net bir bilgi alınamadı. (Hakkarihabertv.com)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.