18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

SOSYAL YARDIM TUZAĞINA DİKKAT

Sosyal yardım tuzağına dikkat

Son günlerde sosyal medya hesapları üzerinde vatandaşlara musallat olan dolandırıcılar sosyal yardım başvuruları mesajları üzerinde vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.

20 Temmuz 2024 Cumartesi 10:51

Hakkari’de de sıkça ortaya çıkan bu dolandırıcılığa karşı ihtiyaç sahibi ailelerin dikkatli olmalarını ve sosyal medya linklerine itibar edilmemesi gerekir.

Vatandaşlara Whatsapp üzerinde yazışmalar yapan dolandırıcılar “Sosyal Yardım Başvurunuz olumlu sonuçlanmıştır. Yardım ücretinin size ulaştırabilmesi için adınıza bakanlığımız tarafından elektronik hesap açılacak olup, bu hesabın aktifleşebilmesi için 850 TL tutarında para girişi gerekmektedir.

Gerekli işlemler yapılıp para aktarıldıktan sonra size yollamış olduğumuz 850 TL ile birlikte yardım ücretimiz toplam 2500 TL toplam 3100 TL sizin kendi hesabınıza aktarılacaktır” ibaresi yer alıyor"

Hakkarihabertv.com olarak değerli vatandaşlarımızdan isteğimiz bu dolandırıcılık olayına aldanmayın. Dolandırıcıların yeni yöntemi dar gelirli ailelerdir.

Lütfen dikkatli olun ne kimseye para aktarın ne de bu tür mesajlara inanın kimseye kişisel bilgilerinizi göndermeyin.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.