08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

TABURA HAVAN TOPU SALDIRISI

TABURA HAVAN TOPU SALDIRISI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Sınır Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından havan topu saldırısı yapıldığı bildirildi. Olayda can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

19 Temmuz 2009 Pazar 13:20

Dağlıca köyüne PKK mensuplarınca düzenlenen havan saldırısında 2 si er, 4 kişinin yaralandığı belirtildi.
18 Temmuz 2009 tarihinde saat 16:55 sıralarında Dağlıca köyüne PKK mensupları tarafından 6 adet havan mermisi ile saldırı yapıldığı bildirildi. Havan atışları neticesinde tarlasında çalışan 2 köylünün hafif şekilde yaralandığı belirtilirken, yaralı vatandaşlardan Veysel Sendik in askeri helikopter ile Hakkari Asker Hastanesi ne ve hafif yaralanan Remzi Buldan in ise Dağlıca daki askeri birliğin tabibi tarafından tedavi edildiği bildirildi.
Ayrıca aynı olayda bir havan mermisinin askeri birliğin bulunduğu bölgeye düşmesi neticesinde 2 askerin hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Ayakta tedavi edilen 2 asker kontrol için askeri helikopter ile Hakkari Asker Hastanesi ne tahliye edilmiştir. Hakkari Asker Hastanesi nde yapılan tetkik ve kontrol sonunda havan saldırısında hafif yaralanan 2 er ile 2 köylü vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.(Hakkarihabertv)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.