21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

TARİHİ MEYDAN MEDRESESİNDE HEM SERGİSİ AÇILDI

Tarihi meydan Medresesinde HEM sergisi açıldı

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikincisi yapılan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları nedeniyle Tarihi Meydan Medresesinde sergi açtı.

02 Haziran 2022 Perşembe 12:08

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasımoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yurdagül Timur, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Vali Akbıyık, tarihi meydan medresesinde erbane gurubu tarafından şarkılarla karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. konuşan Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, toplumların devletlerin en üst gücü insan gücü ve kaynağıdır, diğer istifade eden beşeri sermayelerin olduğunu söyledi.

Gür,”Biz son bir yılda Eylül ayında itibaren il genelinde 2 bin 886 kurs açtık. Bunun bin 200’ü Hakkari merkezde. Bu kurslarda 39 bin 232 kursiyerimiz faydalanmıştır. Bunların 23 bin 327’si kadın, 15 bin 945 de erkektir” dedi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’ye ilk geldiğimiz günden beridir birinci vazifemiz eğitim diyoruz ve bunun içinde devleti, toplumu Hakkari’nin tüm insanları seferber etmeye çalışıyoruz dedi.

Vali Abıyık,”Hakikaten milli eğitim camiamız tüm kurumlarımız, güvenlik güçlerimize kadar birlikte oluyorlar ve Hakkari’nin gerçekten tarihinden olmadığı kadar başarılara imza atıyor. Çocuklarımız tıp fakültelerin gidiyor, diğer taraftan Türkiye’nin en iyi okullarına gidiyor. Diğer taraftan da gençlerimizi el sanatlarında spora kadar geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

TÜM FOTOĞRALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Serginin açılışını yapan Vali Akbıyık ve beraberindekiler tarihi meydan medresesinin açılan el sanatları sergisi stantlarını dolaşarak, kursiyerlere başarılar dilediler. Haber: Feyzullah Taş

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.