08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

TAŞ ATAN ÇOCKLAR YUVAYA VERİLECEK

TAŞ ATAN ÇOCKLAR YUVAYA VERİLECEK

Adana Valisi İlhan Atış, gerekirse eylemlere katılan çocukların Çocuk Esirgeme Kurumları ndaki yuvalara yerleştirilebileceğini söyledi.

10 Aralık 2009 Perşembe 18:31

Vali Atış, trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci Seyit Ali Akgül ün evine taziye ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kentin göç alan bölgelerinde 127 bin öğrenci bulunduğunu, bunlardan sadece 200 ünün olaylara karıştığının belirlendiğini anlatan Vali İlhan Atış, bu çocukların da bilinçli şekilde taş atmadığını, oyun sanarak polislerin karşısına geçtiğini söyledi.

Anne-baba kadar diğer yakınların da çocuklara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Atış, "Benim zamanımda biz elektrik ve telefon direklerindeki fincanlara sapanla taş atardık. Ben eminim ki çocuklar polis olduğu için taş atmıyor. Bir oyun sanıyor. Hatta, Ulan Hasan beni akşam televizyonda gördün mü? diyor, Gördüm diyen Hasan a, Gel seni de götüreyim diyor" dedi.
Adana da, doğrudan polise taş atma amacındaki çocuk sayısının 100 den fazla olmadığını düşündüğünü kaydeden Atış, "Eğer gözümüzde çok büyütürsek telaşa kapılırız. Emin olun biz hiçbir zaman telaşa kapılmadık. Telaşa kapılsak sert davranırız, çocuklarımızı üzeriz" diye konuştu.

Son günlerdeki yasa dışı gösterilerde gözaltına alınanlardan 5 kişinin tutuklandığını, 25 kişinin ise bugün adliyeye sevk edileceğini belirten Atış, "Bize göre çocuklar maşa. Biz maşayı tutanı bulmalıyız. Galiba bir kısmını da bulduk. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Çocukların kullanılmasının önüne geçmek için bazı çalışmalar yapılabileceğini vurgulayarak, "Gerekirse sürekli olaya karışan çocukları Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu na bağlı yuvalara yerleştirebiliriz" dedi.

(İHA)
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.