26 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara3°C

TAŞ “KÜRTLER BARIŞA HAZIRDIR DEDİ”

Taş “Kürtler Barışa Hazırdır Dedi”

Hakkari’deki “ 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 48 Sivil Toplum Örgütü (STK) adına konuşan Hakkari Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Tahirhan Taş, önemli açıklamalarda bulundu.

03 Mayıs 2013 Cuma 11:27

Cumhuriyet Caddesinde toplanan binlerce kişiye seslenen Tahirhan Taş, halkımız tarihsel bir misyonu sahip, işçi ve emekçi bayramı olan 1 mayıs Türkiye de ilk defa 1923 tarihinde resmi olarak kutlandığını belirtti.

Taş,”1977 yılında Taksim meydanın da yapılan kutlamalar ise kanlı bir şekilde geçmiştir. Bu tarihten sonra, hatta demokrasinin askıya alındığı dönemlerde bile işçi ve emekçi kardeşlerimiz hiçbir baskıya boyun eğmeden sadece alın terinin karşılığını almak ve yaşam koşularını düzeltmek, ayrıca toplumsal barışı, demokrasiyi ve toplumsal dayanışmayı pekiştirmek için 1 mayısı alanlarında büyük emek ve demokrasi mücadelesini vermişlerdir. Eğer bugün 1 mayıs alanları kitlesel olarak büyük bir coşkuyla kutlanılıyorsa yılardır verilen emek ve demokratik mücadelelerin bir sonucudur. Bize bu heyecanı ve bu coşkuyu yaşatan bütün işçi ve emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu güzel ve anlamlı bayramın ülkemize ve Ortadoğu coğrafyasında yaşayan bütün haklara barışa ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz”

tahirhan-tas-1.jpg

 ÖCALAN TÜRKİYE’YE HUZUR VE BARIŞ GETİRMİŞTİR 

Taş,”Değerli halkımız bu  barış sürecinde, Öcalan’nın  21 Mart Diyarbakır Nevrozunda ortaya koyduğu manifesto sadece Türkiye’nin toplumsal barışına değil, aynı zamanda bütün Ortadoğu coğrafyasında yaşayan hakların barış ve güven içinde yaşamak için bir çözüm projelerini ortaya koymuştur. Bu projeyi Ortadoğu hakların doğru değerlendirmeleri gerekir. 30 Yıllık çatışma sürecinde çok ağır bedeller ödeyen Kürt halkı barış sürecini canı gönülden destekliyor.ve üzerine düşen görevi yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.Zaten yapılan kamuoyu araştırmalarında % 100 destek çıkmıştır.Diğer bölgelerde bu oran ortalama olarak % 60 civarındadır.Şimdi herkesin samimiyet testinde geçtiği bir süreçtir..Herkesin bu barış sürecine destek vermesi gerekir.Süreç ilerledikçe desteğin artacağına inanıyoruz.Kürtler barışa hazırdır.Sayın başbakanında bu süreçte  risk aldığını biliyoruz.Ancak riskin tek başına alınması yetmiyor.önemli olan bu riskin arkasında durmaktır.Şimdi sıra hükümet ve TBMM dedir. Hükümet sürecin ruhuna uygun demokratik adımları bir an önce atmalı ve çözüme projelerini net ortaya koyabilmelidir” 

HERKES BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERMELİDİR

Taş,”Artık oyalama politikaların ülkeye zaman kaybetmekten başka bir işe yaramadığını gördük. Kürtlerin talepleri makul ve demokratik taleplerdir. Normal demokratik bir ülkenin vatandaşlarına sağlayacağı demokratik haklardır.. Hiçbir şekilde MHP ve CHP nin tepkilerinde çekinmemelidir. Çünkü onlar bu çözüm sürecinde bu yaklaşımlarıyla çözüleceklerdir. CHP içinde barış sürecinin yanında yer alan çok değerli siyasetçilerin olduğunu biliyoruz. Hatta MHP ve CHP tabanın bir kısmı bile barış sürecinin yanında yer aldığı aşikardır. Özelikle CHP içindeki bu demokratik güçlerin harekete geçmesi çözümü kolaylaştıracaktır. 

Çözüm tarafı olmayanlar, barışa karşı olanlar ve kardeş  kanı üzerinde siyaset yapanlar tarihin çöplüğüne atılacaklarını bilmeleri gerekir.Türkiye’nin bu devasa sorunu çözemeyen nice iktidarlar gelip geçti, şimdi esameleri bile okunmuyor.Türkiye de artık her kimliğin, her rengin, her düşüncenin kendisini içinde bulunacağı demokratik bir anayasa yapılması için şartlar olgunlaşmıştır. Yapılacak toplusal sözleşme içinde Kürtlere statü verilmesi, başta anadilde eğitim olmak üzere her türlü kimlik ve kültürel hakların verilmesi doğal bir haktır. Artık top hükümette hükümetin atacağı adımları sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu güzel ve görkemli 1 Mayıs bayramına destek veren, bütün STK lara, Siyasi partilere ve bütün Hakkari halkımıza Emek Ve Demokrasi Platformu adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.