TEOG SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında,1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi 25-26 Kasım’da uygulanan sınavlarda ter döktü.
15 Ocak 2016 Cuma 19:40
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında,1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi 25-26 Kasım’da uygulanan sınavlarda ter döktü.
Sınava giremeyen öğrenciler mazeret sınavlarına 12 13 Aralık 2015 tarihlerinde girdi. 2. dönem sınavları ise 27 28 Nisan tarihlerinde yapılacak. Milyonlar öğrencinin merakle beklediği sınav sonuçları açıklandı.
TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Ortak sınavların ilk oturumu, yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda; yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda gerçekleştirildi.
Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayan sınavlarda, öğrenciler ilk gün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden ikinci gün ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi.
Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika oldu.
1. dönem sınavlarının mazeret sınavları 12 13 Aralık tarihlerinde yapıldı. 27 28 Nisan 2016 tarihlerinde ise 2. dönem sınavları yapılacak. 1. dönem sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.
TEOG'DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
Sınavlar öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacaktır. Ortak sınavlar, birinci günde üç ders yazılısı tek oturum, ikinci günde üç ders yazılısı tek oturum olmak üzere iki oturum halinde uygulanacaktır.
Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecektir.
Cevap kağıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak. Sınavlarda her oturum ayrı ayrı yapılacak üç ders yazılısını içerecek, her bir ders yazılısı için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır.
Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklardır.
Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacaktır.
Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır.
Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Bir oturum başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkamayacak. Sınavın tamamlanmasına 5 dakika kala da sınıftan çıkmak yasak olacak.
Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor. 25 26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.
ÖZEL GEREKSİNİMLERİNİ BELGELENDİREN 1 ÖĞRENCİ HASTANEDE, 152 ÖĞRENCİ EVDE, 9 BİN 317 ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA SINAVA ALINDI
Sınavdan önce özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri süresi içinde modüle işlenen 1 öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alındı.
Ortak sınavlara, 172 görme engelli ve 400 az gören ile bin 125 işitme, 5 bin 690 zihinsel ve bin 141 ortopedik engellinin yanı sıra 215 süreğen hastalığı bulunan öğrenci katıldı.
Bunların dışında herhangi nedenden mazereti oluşan öğrencilerle ilgili tedbirler valiliklerce alındı, durumlar tutanakla tespit edilip bakanlığa bildirildi.
Az gören öğrenciler ve görme engelli öğrenciler için var olan sorular, içerik ve biçim açısından düzenlendi. Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında, Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı.
Sorular, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesinde çalışan, branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 25 öğretmen, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi. Bu yıl ilk kez Ermeni okullarında eğitim gören 218 öğrenciye,
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylanan müfredat ve kazanımlar kapsamında kendi din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınav yapıldı.
42 öğrenci de Musevilere yönelik ayrı bir müfredat içinde din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından sınava girdi. 572 öğrenci ise din kültürü ve ahlak bilgisi testinden muaf tutuldu. İngilizce testini yurt içinde 1 milyon 153 bin 995, yurt dışında 860 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 369 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtladı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2012 Hakkari Haber TV