18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara4°C

TSK DAN KÜRT KONFERANSI DEĞERLENDİRMESİ

TSK DAN KÜRT KONFERANSI DEĞERLENDİRMESİ

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı nda düzenlediği haftalık basın bilgilendirme toplantısında, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

20 Mart 2009 Cuma 12:35

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Irak ta düzenlenecek olan Kürt Konferansı na ilişkin olarak, "Bizim beklentimiz, Irak ın kuzeyindeki bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi, barınma ve lojistik almasına müsaade edilmemesi ve bu yönde alınacak etkin ve somut tedbirlerin sürekli hale gelmesidir" dedi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı nda düzenlediği haftalık basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine önümüzdeki günlerde Irak ın Erbil kentinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani nin de katılımıyla düzenlenecek Kürt Konferansı nı değerlendirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri nin (TSK) görüşünün devletin ilgili birimleri tarafından bilindiğini belirten Tuğgeneral Gürak, "Bizim beklentimiz, Irak ın kuzeyindeki bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi, barınma ve lojistik almasına müsaade edilmemesi ve bu yönde alınacak etkin ve somut tedbirlerin sürekli hale gelmesidir" diye konuştu. (İHA)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.