05 Ekim 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara9°C

TÜRKİYE İRAN SINIR İLLERİ EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği toplantısı yapıldı

İran Batı Azerbaycan Genel Valisi ile Türkiye Sınır İlleri Valileri, Urmiye Valiliği'nde bir araya geldiler.

03 Ekim 2024 Perşembe 19:37

7’inci Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İş Birliği Toplantısı sebebiyle İran’ın Urmiye şehrinde bulunan Vali Ali Çelik; İran Batı Azerbaycan  Genel Valisi  Mohammad Sadegh Motamedian ve Türkiye sınır illerinin Vali’lerinin yer aldığı  özel toplantıya katıldı.

Urmiye Valilik Binasında gerçekleşen toplantıda; Van, Ağrı, Iğdır ve Hakkari illerinin İran Batı Azerbaycan bölgeleri ile ticaret, ekonomi, ulaşım, turizm ve kültürel konulardaki iş birliklerinin kapsamlarını genişletmeye yönelik hayata geçirilebilecek adımlar istişare edildi.

Toplantı sonrasında Vali Çelik ve İran Batı Azerbaycan Genel Valisi Mohammad Sadegh Motamedian, karşılıklı hediye takdiminde bulunarak günün anısına fotoğraf çektirdi.

turkiye-iran-sinir-illeri-ekonomik-is-birligi-toplantisi-yapildi-1.jpgturkiye-iran-sinir-illeri-ekonomik-is-birligi-toplantisi-yapildi-3.jpgturkiye-iran-sinir-illeri-ekonomik-is-birligi-toplantisi-yapildi-4.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.